כבד שומני

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/01/2010 | 11:36 | מאת: lili

לרופא שלום וברכה בדיקת אולטראסאונד נמצא שהכבד בגודל תקין, מרקמו היפראקוי בלתי חדיר - שומני כמו כן נכתב שלא ניתן לדון על פרטים קטנים אציין שיש לי משקל עוד של 15 קג תפקודי כבד תקינים סוכרת גבולית מאוזנת על ידי כדורים ללחץ דם אבקש לברר מה פרוש מרקם היפראקוי בלתי חדיר שומני איזה טיפול עלי לעבור האם צריך ביופסיה של הכבד האם מספיק דיאטה ופעילות גופנית תודה ע ההתייחסות

04/02/2010 | 17:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאשר הכבד שומני הוא נראה סמיך ו"לבן" בבדיקת ה- US. המראה שלו לא מאפשר בדר"כ לסקור טוב את רקמת הכבד. מכל מקום, סביר להניח כי הכבד השומני אצלך הינו על רקע עודף המשקל והסכרת. בהחלט מומלץ לרדת במשקל, לאזן הסכרת ולבצע פעילות ספורטיבית. אין צורך בביופסיה של הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב