אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/01/2010 | 23:06 | מאת: איריס

שלום רב, לפני כשנתיים בזמן הריון סבלתי רבות מכאבים בגין אבנים בכיס מרה לאחר ההריון לא נותחתי להוצאת הכיס מרה ועד היום הכל היה שקט ורגוע בזמן האחרון מתחילים להיות כאבים המזכירים "סיפור" זה וכמו כן אני סובלת רבות מבחילות האם יכול להיות שהאבנים חזרו או שמא הם לא נעלמו והן החליטו לתת סימן חיים, יש לציין שירדתיבזמן האחרון כ 10 ק"ג ורופאת המשפחה שלי ציינה סיבה זו כגורם להתעוררות האבנים האם נכון הדבר והאם הבחילות קשורות להתעוררותן ? תודה מראש על התשובה

28/01/2010 | 19:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את צודקת, האבנים בכיס המרה מעולם לא נעלמו. אבנים בכיס מרה גורמים לסימפטומים בצורה התקפית, אקראית, לעיתים, לאחר ארוחות או ארוחות שומניות במיוחד. מצב הריון עלול להמריץ התקף מסוג זה. אבנים בכיס מרה עלולות לגרום לסיבוכים שונים כגון כאב התקפי, דלקת בכיס מרה הדורשת אשפוז, דלקת לבלב וצהבת. מקובל ומוסכם להליץ על הסרת כיס מרה אצל אדם אשר חווה ולו התקף אחד. הסיכוי שבעתיד תסבלי מהתקפים דומים גבוה, ואף מסיבוכים של מחלה זו. הנ"ל אף עלול להתרחש בהריון הבא. לכן, המלצתי היא להסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב