בעיה בתפקודה כבד בהריון, שבוע 10

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/01/2010 | 15:22 | מאת: ליהי

שלום, לפני ארבעה ימים (בעודי בשבוע ה-9) עשיתי בדיקת דם ונמצא בה כי ה-GPT 106, וה-GOT 45. אני לאחר טיפול IVF ראשון שהצליח, אשר קדמו לו מספר חודשים של הזרעות עם גונאל. ובמשך כארבעה חודשים אני נוטלת אנדומטרין, עד היום. שמתי לב שבימים האחרונים הדמעות שלי מלוחות בצורה קיצונית, ושלעתים אני מתגרדת, באופן שונה מהרגיל. אני מאוד מודאגת, וחוששת לאבד הריון שציפיתי לו שנתיים... אשמח לתשובה מהירה.

28/01/2010 | 19:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, את לא צריכה לדאוג, ידוע כי מצבי הריון קשורים בזרימה איטית של מרה בכבד, מה שנקרא כולסטזיס. מצב זה אינו מסוכן ולעיתים קשור בהפרעה קלה של תפקודי הכבד, ואף צהבת. הגרד מלווה מצב זה. במידה וההפרעה בתפקודי הכבד מחמירה (לפי בדיקות דם עוקבות) ניתן להתחיל טיפול תרופתי אשר עשוי לשפר את המצב ולהקל את הגרד. אינני חושב שתופעה זו עלולה לסכן את ההריון אך דרוש מעקב אחר תפקודי הכבד בבדיקות דם עוקבות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב