אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/01/2010 | 13:47 | מאת: שרית

שלום, בעלי בן 34,בגיל 17 עבר בדיקת אולטרא סאונד וכן סיטי.ונמצא המנגיומה בכבד אונה ימנית 6.3 ס'מ אונה שמאלית 3.6 ס'מ. אתמול ביצע שוב אולטראסאנד הממצאיים:כבד אינו מוגדל,באונה ימנית תהליך אקוגני בגודל 8.7 עם גבולות לובולריים חדים,מרכז היפואקואי,האם יש סיבה לדאגה?

13/01/2010 | 18:20 | מאת: שרית

בהמשך לשאלתי,מצויין בטופס הבדיקה giant hemangioma? fnh?אחר?ואין לשלול fibrolamellar ca.אנו מאוד חרדים,יש לציין שבעלי חש מצויין,האם תתכן בעיה מעבר להמנגיומה? לתשובתך המהירה אודה

21/01/2010 | 18:15 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לאור הזמן הרב שחלף מאז האבחנה הראשונה של הממצאים בכבד והשינוי הקטן בגודל הממצאים, סביר מאוד להניח כי אין מדובר באבחנה של Fibrolamellar ca. אבחנה של המנגיומה היא זו היותר סבירה, ובעיקר אם זו אובחנה ע"י שתי בדיקות בעבר, קרי, אולטרהסאונד ו- CT. המנגיומה הוא הגידול השפיר השכיח ביותר בכבד, ודי נדיר שצריך לנתח המנגיומה. יתירה מזאת, הוא יכול לגדול קצת עם השנים וגם אין אינדיקציה להוצאתו. במידה וההמנגיומה גדלה מאוד וגורמת לכאב בטן או לחילופין ממוקמת במיקום שטחי בכבד מה שעלול לחשוף אותה לקרע ודימום עם טראומה מינימלית, כי אז יש אינדיקציה להסרתה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב