ALKP-Alkaline Phosphatase

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/01/2010 | 13:46 | מאת: אלונה לוין

שלום רב, שמי אלונה ואני ילדתי את ביתי לפני כשבועיים. הערך של ALKP-Alkaline Phosphatase - עלה בבדיקה האחרונה לאחר הלידה ל 215 כאשר כל התקופה עמד בנורמה. בנוסף סבלתי מהקאות כל התקפה ולפעמים יש לי תחושה מוזרה בפה. לתשובתך המון תודה אלונ

14/01/2010 | 19:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממליץ לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד וכן אולטרהסאונד של הבטן העליונה (כבד וכיס מרה). בנשים בהריון יכול להתפתח מצב של עימדון המרה בכבד אשר יכול להתבטא בהפרעה בתפקודי הכבד אשר מתגלית בבדיקות הדם, לעיתים יכולה אף להופיע צהבת. לרוב התופעה קלה וחולפת לאחר הלידה. בדיקת האולטרהסאונד נועדה לשלול אפשרות של אבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב