אבנים כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/01/2010 | 14:53 | מאת: אורררררר

שלום לפני כמעט כשנה התגלה אצלי אבנים בכיס המרה במקביל סבלתי מחיידק הליקובטר ובעיות קיבה לאחר הטיפולים בחיידק ובדלקת פסקו הכאבים כבר כמעט כ3 חודשים איני חש שום כאב היום עשיתי אולטרה סאונד אך מסתבר שיש לי את האבנים הן קצת גדלו האם זה מסוכן אם אין לי כאבים שהם כך גדלים ומה עלי להמנע באוכל איזה סוג של שומנים כדי למנוע את ההגדלה של האבנים ? תודה

12/01/2010 | 12:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

היות וכנראה אתה לא סובל מנוכחות האבנים בכיס המרה, ויתכן שהכאב ממנו סבלתה היה על רקע החיידק בקיבה, הרי שאין צורך בניתוח להסרת כיס המרה. סטטיסטית, רב הסיכוי שהן לא תפרענה לך בעתיד. מאידך אם תחווה בעתיד התקף אופיני לאבנים בכיס המרה, כי אז תהיה אינדיקציה להסיר את כיס המרה. לשינוי בגודל האבנים אין משמעות. מבחינת דיאטה מומלץ דל שומן עשיר בסיבים. בהצלחה.

13/01/2010 | 14:46 | מאת: אורררר

שלום מה זה אומר אם בעתיד הן תגדלנה האבנים ואז יתחילו כאבים אז הניתוח יהיה יותר בעייתי בגלל שהן גדלו או שאין זה משנה? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב