תוצאות פט סיטי על רקע גידול ברקטום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/03/2024 | 09:28 | מאת: רותי

שלום. אשמח לעזרה אחרי קבלת פיענוח פט.סיטי.(ברקע כבר אובחן גידול ממאיר ברקטום) 1. מה זה - קליטה מוקדית פתולוגית בצומת קיבה- ושת, וכתוב מייד אח"כ - דלקתי? האם כל קליטה פתולוגית בסיטי מצביעה על ממאירות? או שהמילה דלקתי שאחריה- אומרת שהמקור הוא דלקת? 2. "קליטה מוגברת לאורך לולאות מעי דק וגס"- האם גם זה אומר ממאירות?

שלום רותי חשוב להתייעץ על כך עם האונקולוגים שלך רפואה שלמה 🙏

20/03/2024 | 22:58 | מאת: רותי

בהמשך לתגובתך... א. מדובר באימי.בת 81 ב. יש לה תור לאונקולוג רק עוד שבועיים, כדי להתחיל טיפולים. ג. אני רוצה שאנחנו הילדים נתכונן נפשית למצבה ורצינו להבין עוד קודם האם הממאירות התפשטה או שהיא ממוקדת בגידול ברקטום או נוגעת בעוד מקומות בגוף. אז אל תחשוש שאתה מבשר איזו בשורה לחולה. אלא רק הילדים צריכים להכין את עצמם לתמיכה הצפויה באמא ולאורך התהליך. אני מנסה להבין האם הממאירות נגעה גם במעיים , ומה פירוש מה שנכתב על מפגש הושט והקיבה. אשמח לתשובה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב