דרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/08/2007 | 11:33 | מאת: בוריס

שלום, אמא שלי(כיום בת 66 ללא מחלות כרוניות) סובלת זמן רב מבעיות בדרכי המרה(לפני הרבה שנים עברה קריתת כיס המרה).ב-2004 עברה ERCP, הרחבה של פפילומה והוכנס סטנט,לאחר 3 חודשים סטנט הוצא והיתה זרימה טובה.ב 2005 חזרו הבעיות ובוצע שוב ERCP (כשנה מקודם) נעשתה רק בדיקה וניקוי וניתן טיפול תרופתי ב URSOLITבכמות קטנה.לאחר שנה וחצי (מרץ 2007) שוב חזרו בעיות ובוצע ERCP עם הרחבה של פפילומה והכנסת סטנט,לפני יומים חזרו בעיות והיא אושפזה בבית חולים. האם יש טיפול אחר מאשר ERCP(תוצאות לא מחזיקות זמן רב)? האם כדאי לעשות ניתוח לחיבור של דרכי מרה עם מעי דק(דרכי מרה מורחבים)? במידה ויש מומחה טוב ליועץ בתחום זה אשמח להפניה.

07/08/2007 | 11:38 | מאת: ד"ר אריה אריש

בהחלט יש מקום לשקול טיפול אחר אם אכן יש בעיה של אבנים שנוצרות בתוך דרכי המרה. צריך לראות את כל החומר ואז להחליט.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב