כאבים מתמשכים בבטן רביע עליון ימני.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/01/2024 | 21:43 | מאת: בעלום שם.

שלום רב, בעקבות כאבים מתמשכים בבטן העליונה בצד ימין בקשתי מרופא המשפחה לעשות בדיקת דם כולל עמילז וליפז. התוצאות היו.Lipase	182U/L . כלומר פי 3 מהערך הכי גבוה במעבדה זו . גם העמילז חרג מהתחום. וזאת למרות שהבדיקה בוצעה כשבועיים לאחר הכאבים היותר חזקים. בקשתי מרופא המשפחה גם US בטן ,יצא תקין. בכל אופן כאבים נמשכים ברביע בטן עליונה ימנית עם הקרנה לאחור בגב. שמתי לב שערכים גבוהים היו גם לפני שנה ו 8 חודשים 208U/L Lipase. עמילז 155. השאלה אליך היא מה לעשות בעקבות הכאבים שנמשכים האם כדאי לבצע MRI לבירור גם במחיר שהתשלום עליי(MRI פרטי) . כי לפי הבנתי US לא מדגים לבלב הכי טוב . ואם כן כדאי לעשות MRI, איזה כדאי בטן או פרוטוקול לבלב? מעריך מאוד את תשובתך תודה ויום טוב.

שלום דלקת לבלב יכולה להיות מסכנת חיים לכן ממליץ להבדק בהקדם על ידי רופאים מומחים רפואה שלמה 🙏

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב