פוליפ במשך 3 שנים שלא גדל , מה נוהל המעקב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/01/2024 | 16:55 | מאת: דוד

שלום מה נוהל המעקב עבור פוליפ שלא גדל ? בגודל 0.5 ס''מ נשאר ככה 3 שנים . ואולי יש כמה בודדים קונים יותר שלא תמיד הופיעו באולטרסאונד. כל חצי שנה אני עושה אולטראסאונד . האם זה מספיק טוב או שאפשר להוריד את כמות הבדיקות לאחת לשנה

09/01/2024 | 16:56 | מאת: דוד

מתכוון לכיס מרה בשאלתי

שלום דוד חשוב לאפיין את סוג הפוליפ ולפי זה נגזרת ההחלטה על טיפול ומעקב

14/01/2024 | 10:34 | מאת: דוד

איך מאפיינים את הפוליפ ? לדוגמא- ביצעתי CTU כליות שנה אחרי מציאת הפוליפ ושם כתוב שכיס המרה תקין שנה אחרי אולטרסאונד נוסף ושוף פוליפ 0.5 איזה בדיקות עוד יש לעשות ? רופא משפחה טועו שאין שום צורך חוץ ממעקב אולטרסאונד

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב