האם מספר פוליפים בכיס המרה מצריכים ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/09/2023 | 17:58 | מאת: חיים

נמצאו 3 פוליפים שלא גדלו במשך שלוש שנים של מעקבים. 1. 0 ס''מ 0.2 ס''מ 0.5 ס''מ האם יש מקום לנתח ? הטכנאי אומר לי שבוודאות זה פוליפ ולא משקע כולסטרול . מה נוהל המעקב ? אפשר להסתפק במעקב שנתי? האם יש סיכוי לפספס משהו ולכן עדיף לנתח ? האם יש איבר אחר שיש לבדוק עקב הופעת הפןליפים? גיל 36

שלום חיים לברור פוליפים ורמת הסיכון נדרשת הערכה מקיפה במרפאת אנא פנו למרפאת מומחים בתחום זה רפואה שלמה 🙏

26/09/2023 | 09:52 | מאת: חיים

דוקטור, האם תוכל לציין מה כולל המעקב? ומה הוא שונה מהמעקב של אולטרסאונד שמבוצע על ידי רופא המשפחה ?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב