עליה בGGT וב-alp האם כתוצאה מתרופה או מזיהום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/08/2023 | 15:28 | מאת: maya

שלום רב, אבי בן 84 - עצמאי ופעיל, מתאמן 4 פעמים בשבוע. לפני ארבע שנים עבר כריתה של כיס מרה, לאחר שהגיע עם צהבת חסימתית, ונצפו אבנים בכיס המרה ובדרכי המרה. מאז כל בדיקות הכבד היות תקינות. בדצמבר 2021 אובחן בתסמונת MDS, מצוי במעקב המטלוגי ומקבל זריקת ווידזה - שבעה ימים בחודש כל שלושה שבועות וכדור ביולוגי - וונטוקלס. בנוסף, לוקח על בסיס יומי כדור לוריואל לטיפול בשיגדון. בחודש האחרון - החלה עליה באנזימי הכבד. בבדיקת הדם שנערכה בשני האחרון תוצאות תפקודי הכבד היו כדלקמן: ggt- 550 alp-500 ast- 69 alt-126 בהקשר זה אציין שבהשוואה לבדיקת שעשה לפני כשבועיים - שתי הבדיקות הראשונות בעליה מתונה מאוד ואילו שתי הבדיקות התחתונות בשיפור. הבילירובין - שלושת הבדיקות תקינות, וכך גם שאר הבדיקות -אלבומין, כולסטרול וכיוצ ב. בבדיקת האולטרסאונד שנערכה בשבוע שעבר נרשם בסיכום כך: כבד שומני הרחבה קלה של דרכי המרה עם אוויר בתוכן. ספלנוגמליה קלה. ציסטות בכליות. ברמה הקלינית- סובל בחודש וחצי האחרונים, מתחושה של סחרחורות ועייפות, מרגיש שאינו מצליח להתרכז. מעבר לכך, אין לו כאבי בטן, חום, בחילות והקאות. בנוסף, הסתבר שלקח בחודשיים האחרונים נטל ברמה יומית פרמין נגד בחילות. (טעה וחשב שהוא נדרש ליטול ברמה יומית), בנוסף, צרך ברמה יומית 60 טיפות אופטלגין. שאלותי: האם ייתכן וזריקת הווידזה - שבעלון לצרכן שלה נרשם לגביה שהיא עשויה במקרים נדירים לפגוע בתפקודי כבד), גרמה לבעיה בתפקודי הכבד? שכן, מאז שקיבל את הזריקות חלה העליה בתפקודי הכבד. אנו כעת שבועיים אחרי סיום סבב של חמישה ימי זריקות. ככל שמדובר בהרעלה של התרופה- מה משך הזמן עד שאמורה להופיע התאוששות של הכבד? האם זה טבעי ששבועיים אחרי עדיין ממשיכה עליה מתונה של ה-GGT I ALT? האם ייתכן והאוויר בדרכי המרה יכול ומעיד על זיהום שם? כי על פניו לא נצפת שם בהדמיה חסימה גידולים /אבנים. בנוסף, הבילירובין תקין. מה נכון לעשות כעת? להמשיך במעקב או לבקש הדמיות נוספות? בנוסף, אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לחזק פיזית את אבי, כך שיוכל להתחזק ולחזור להתאמן. תודה

שלום, ממליץ לפנות למרפאה גסטרואנטרולוגית בבלינסון רפואה שלמה 🙏

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב