פענוח שיקוף דרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/08/2023 | 20:00 | מאת: חקמ

לאחר 40 שנה של אבן גדולה בכיס מרה, היא זזה וחסמה את דרכי המרה, גרמה לזיהום ואני מחוברת כרגע לנקז עד לניתוח להוצאת האבן. בשיקוף דרכי המרה - כולנגגיוגרפיה, נכתב: הוזרק 20 מ"ל של חומרי ניגוד על בסיס יוד. ממצאים: כיס מרה הודגם עם פגמי מילוי. הודגם מעבר של חומר ניגוד מכיס המרה לדרכי המרה החוץ ובהמשך למעי הדק. הודגמו פגמי מילוי בדרכי מרה חוץ כבדיות. הודגם מעבר חומר ניגוד לתרסריון, ללא עדות לדלף . פגמי מילוי בכולדוכוס. מה פרושי "הודגמו פגמי מילוי בדרכי המרה חוץ כבדיות"? תודה על ההסבר.

שלום יש צורך לבדוק האם מדובר באבנים חשוב לפנות לרופא שמתכנן את הניתוח כדי לדון בכך רפואה שלמה 🙏

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב