צהבת בבן 6 לאחר ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/12/2009 | 12:16 | מאת: יריב

בני בן ה-6 עבר לפני כ-שבועיים ניתוח להסרת כיס מרה ולאחר הניתוח נמצאה אבן נוספת בדרכי המרה , הילד כרגע מאושפז ועדיין עם צהבת ובמעקב של תפקודי כבד, יש שיפור מאוד קל אבל הרופאים מבקשים לבצע בדיקת גסטרו מהפה. באולטראסאונד אחרון לא נראתה האבן והתעלה של המרה לא היתה מורחבת. מדוע יש צורך בבדיקת גסטרו ומהם הסיכונים בכרוכים בטיפול כזה נאמר לי כי ישנו רופא מיוחד מירושלים שהוא מומחה בטיפול כזה כיוון שבי"ח שניידר אין את הכלים להתמודד עם טיפול שכזה

26/12/2009 | 12:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לעיתים במהלך ניתוח להסרת כיס המרה יכולות אבנים קטנות לזוז מתוך כיס המרה אל צינור המרה המשותף וכך לגרום להפרעות בתפקודי הכבד וצהבת. במקרים אלו, לעיתים לאחר תקופת המתנה מבחינים בשיפור ספונטאני בתפקודי הכבד, הנובע ממעבר עצמוני של אותן אבנים בצינור המרה אל התרסריון, ובכך נפתרה הבעיה. לעיתים, זה לא קורה, ויש צורך להוציא אבנים אלו ע"י פעולה הנקראת ERCP. פעולה זו דומה עקרונית לפעולת הגסטרוסקופיה, אך כאטן צריכים להגיע לחלק השני של התרסריון שם נמצא הפתח של צינור המרה המשותף, ואז מצנטרים את הפתח וע"י כך ניתן לשלוף את אותן אבנים מתוך צינור המרה. צריך לזכור שפעולה זו מהווה תחליף לניתוח מורכב יותר ולמרות שהיא איננה נטולת סיבוכים, עדין עדיפה על פני האפשרות הניתוחית. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב