האם נדבקתי בהפטיטיס סי, מבעלי שחולה במחלה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/12/2009 | 01:45 | מאת: יעל

בעלי בן 55 חולה בהפטיטיס סי, התחיל טיפול בזריקות וכדורים מזה 3 חודשים, קיימנו יחסי מין עם קונדום, אך הוא נקרע, האם בוודאות נדבקתי בהפטיטיס סי? איך אוכל לדעת?( האפ זה משנה אם הייתה פליטת זרע או לא?או שמא מספיקים נוזלי הזרע על מנת להיבדק ?. אשמח לקבל תשובה, מודאגת מאוד, ( אני בת 40 בד"כ בריאה{ רק כולסטרול גבוה}. תודה רבה, שלום

26/12/2009 | 11:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עד כה לא תועדה נוכחות וירוס ההפטיטיס C בנוזלי זרע, אם כי עדין כ-20% מההדבקות בהפטיטיס זו קשורות לקיום יחסי מין, אם כי קרוב לודאי שזה מתייחס ליחסי מין עם פרטנרים שונים. לגבי יחסי מין עם פרטנר קבוע אשר נגוע בהפטיטיס זו, שיעור ההדבקה נדיר, אם כי מטעמי זהירות, הייתי ממליץ לבצע בדיקה סרולוגית להפטיטיס C אצלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב