בדיקת סי טי אבנים בדרכי לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/03/2023 | 13:45 | מאת: לילך

שלום, סיכום סי טי עם חומר ניגוד: כבד תקין בגודל במררקם שומני דרגה קשה עם אזורים של focal fatty sparing לבלב אטרופי בזנב-גוף, הווירסונג מורחב עד כ-7 מ"מ עם אבנים מרובות לכל האורך של הגוף זנב, שמעתי רבות על אבנים בכיס מרה ולא בלבלב האם אבנים בדרכי לבלב מסוכן, האם מומחה לכבד הוא גם גם מומחה ללבלב? תודה

שלום לילך אני מומחה גם ללבלב. אבנים בלבלב בדר'כ מצביעות על דלקת כרונית של הלבלב. וזה דורש ברור מעמיק רפואה שלמה🙏

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב