כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/12/2009 | 06:39 | מאת: שלמה

שלום אם יש לי אבני מרה בכיס המרה ואין לי כאבים ואני מאוד פוחד לעשו ניתוח ודחה זאת כי אין לי כאבים האם זה עלול להזיק לי באזשהו שלב ואני מדגיש אין לי כאבים וכל כמה זמן מומלץ לעשות בדיקת ביוכמיה של דם ואולטרה סאונד לכיס המרה? תודה

18/12/2009 | 09:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אנשים עם אבנים בכיס מרה אשר סובלים מהתקפים אופיניים או מסיבוכים שלהם צריכים לעבור ניתוח להסרת כיס המרה באופן חד משמעי. התקפים אופיניים לרוב כוללים התקפי כאב בטן אופיניים, ולדבריך אין. כ"כ אם לא היית מאושפז לאחרונה עקב דלקת הלבלב או צהבת או זיהום עולה בדרכי המרה הרי שגם סיבוכים לא עברת.באנשים מסוימים בעלי אבנים בכיס המרה וללא הפרעות כלשהן,אך עם רקע בריאותי מסוים כגון לפני השתלה או עם מחלות הקשורות בחיסון ירוד או עם כיס מרה המתואר בבדיקת אולטרסאונד כבעל דופן מסויידת או המכיל פוליפים וכול' קיימת אינדיקציה להסיר את כיס המרה, למרות שהם לא חווים ממש התקפים. במקרה שלך אינני ממליץ לך להסיר את כיס המרה, וגם אינני רואה סיבה למעקב שיגרתי ע"י בדיקות דם חוזרות למעט בדיקות דם המבוצעות במסגרת שיגרתית ע"י רופא המשפחה.

20/12/2009 | 14:31 | מאת: שלמה

שלום ואין חשש שבעתיד זה יחמיר אם אין כאבים או מחלות נוספות חילה ואין דלקת או צהבת? שהאבנים לא יתרבו או יגדלו והאם צריכה של אכילה סיבים תזונתיים מפחיתה את הסיכוי לאבנים בכיס המרה? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב