תפקודי כבד גבוהים לפני ניתוח הסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/01/2023 | 20:41 | מאת: עדי

לפני קצת יותר משבועיים עברתי ECRP להוצאת אבן שחסמה את דרכי המרה, גרמה לכולנגיטיס וצהבת חסימתית. שבועיים לאחר ההליך בבדיקות דם תפקודי כבד: GGT 173 ALKP 149 ALT 69 AST 41 המוגלובין 13.1 RBC 4.23 מה יכולה להיות הסיבה לכך שתפקודי הכבד אינם תקינים? בעבר ערכים אלה היו תמיד תקינים.

שלום עדי צריך לבדוק את בדיקות הדם לאורך הזמן לא רק בנקודה אחת חשוב שתפנו לרופא מומחה כי יש צורך לטפל בסיבה למחלה שבת שלום

25/01/2023 | 06:24 | מאת: עדי

כירורג שעימו התייעצתי לגבי ניתוח קבע תור לניתוח אך לפני הניתוח ביקש שאפגש עם רופא גסטרו לבדיקה האם יש צורך ב-ERCP והנחת סטנט לפני הניתוח. בינתיים לאחר שבועיים תפקודי כבד השתפרו (רופא משפחה אמר שאין להם משמעות קלינית) האם להערכתך לאור הממצאים ניתן לבצע כעת ניתוח ללא הנחת הסטנט לפניו?

שלום עדי אנא פנו למרפאת גסטרו שביצעו ercp לברור בהקדם

25/01/2023 | 09:47 | מאת: עדי

ERCP בוצע רק לפני חודש כשהייתה אבן שחסמה. עכשיו פניתי לרופא פרטי אשר ביקש שאתייעץ עם רופא גסטרו האם יש להניח סטנט לפני הניתוח זאת לאור תפקודי כבד שהיו גבוהים, אך הם ממשיכים לרדת. רופא שאצלו ביררתי לגבי ניתוח לא ביקש הליך כזה. שאלתי, האם יש הבדלי גישות בין רופאים? האם הפעולה נדרשת רק כשיש תפקודי כבד גבוהים? (שכאמור בינתיים ירדו)

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב