הדבקות בהפטיטיס B , C

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/07/2007 | 10:27 | מאת: טל

שלום ד"ר אריש במידה ויש חשש להדבקות באחד מהנגיפים הנ"ל, מתי ניתן לבצע בדיקת דם ראשונית בשביל לזהות בסבירות בינונית/גבוהה אם נידבקתי ?? ידוע לי שאחרי חצי שנה סבירות הבדיקה גבוהה מאוד אבל אני שואל לגבי התקופה המינימלית, וכל זה בשביל להרגע... האם מיחושים קלים בצד ימין של הבטן ללא סימפטומים נוספים יכולים להעיד על אחד מהוירוסים הנ"ל ? תודה !

31/07/2007 | 20:09 | מאת: ד"ר אריה אריש

אכן חצי שנה הוא פרק הזמן שיש להמתין, אך אפשר גם שלושה חודשים. מיחושים קלים בצד ימין לא מרמזים על הידבקות בוירוסים

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב