הסתיידות זעירה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/12/2009 | 12:28 | מאת: אירית

אימי בת 72 עברה ct נשלחה ע"י רופא גסטרו בשל ירידה במשקל 10 ק"ג בחודשיים. בct נראתה הסתיידות זעירה בכיפת הכבד, האם ממצא זה פתולוגי? האם צריך לעקוב אחריו שמא יתפתח משהו? אני צריכה לציין שאח שלה נפטר מסרטן בכבד. האם יש צורך בהמשך בירור וע"י איזה רופא? שאר האיברים נראו תקינים בצילום. אודה לתשובתך.

09/12/2009 | 19:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הממצא כפי שאת מתארת נראה חסר משמעות , אך העובדא שירדה 10 ק"ג בחודשיים האחרונים דורש המשך בירור.

09/12/2009 | 21:54 | מאת: אירית

היא הורידה 10 ק"ג משום שהיא בקושי אוכלת, כל דבר גורם לה בחילה והיא לוקחת פרמין כל יום, רופא גסטרו נתן לה אומפרדקס בבוקר אך ללא הועיל היא עברה גסטרוסקופיה קולונוסקופיה הכל תקין ובבקור האחרון שלנו אצלו אמר שאין מה לעשות. התשובה לא מספקת אותנו חייבת להיות דרך לעזור לה רק שאנו לא יודעים לאיזה תחום לפנות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב