כאבים בצד הגוף בגובה הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/11/2009 | 16:54 | מאת: טניה

יש לי מזה הרבה זמן כאב בצד הגוף מצד ימן של הבטן שמקרין גם לגב, אני לא יודעת אם יש קשר אבת כאשר יש לי כבודה שלא פונתה הכאב מרחיף עד כדי שקשה לי לקפל את הגוף אפילו כשאני יושבת, התנוחה הכי טובה היא בשכיבה ישרה, אין לי מושג אם זה קשור. עשיתי אולטרה סאונד של הבטן והייתי אצל כירורג שעשה בדיקה מישוש והוא טוען הכל נראה תקין ושלח אותי לאולטרה סאונד של דפנות הבטן. האם יש כיוון כלשהו ? מה זה יכול עוד להיות?

01/12/2009 | 00:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא לגמרי הבנתי את הסימפטומים. מתי הכאב מחמיר? בת כמה את? מה אופי הכאב ומתי מופיע? כמה זמן נמשך? האם ישנן תןפעות נוספות מלבד הכאב?

01/12/2009 | 07:35 | מאת: טניה

אני בת 53 מזה כשנתיים סובלת מכאבים שדומים לכאב של מתיחת שריר , כאילו משהו מתנפח בפנים ונמתח עד מאוד עד שמקשה על קיפול הגוף או ישיבה ממשוכת בגלל לחץ באזור הבטן הימנית שמקרין כאב עד לצד ימין התחתון של הגב. לרוב כאשר יש לי קיבה מלאה עם כבודה הכאב מחמיר ולאחר יציא נרגע די הרבה , אבל לא תמיד קשור לכבודה בקיבה. הכאב מתחיל מאזור המפשעה (בהתחלה חשבו על אפנדיציט) ממשיך מעלה כלפי אזור החזה ותופס את כל צד ימין של הגוף כולל הגב התחתון הימני.

01/12/2009 | 07:38 | מאת: טניה

אין תופעות נוספות מלבד הכאב והאמת שהוא יכול להמשך די די הרבה זמן , ישנם ימים שהוא לא מופיע אבל רוב הימים הוא כן קיים תודה לך על העזרה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב