רופא מומחה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/02/2022 | 08:41 | מאת: רון

מהו תחום הרפואה של רופא המומחה לתחום מחלות לבלב ודרכי מרה / כבד ? (גסטרו... פנימאי ... אחר... ?) כירורוג הוא הרופא המבצע, המנתח... אך מי הרופא המייעץ כשיש בעייה בתחום זה ?

מה שחשוב הוא שהרופא יהיה רופא 'זה תחום עיסוקו העיקרי בדר'כ הרופאים המתמחים במחלות אלו הם רופאים גסטרואנטרולוגים ורופאים כירורגים. הכירורגים אינם רק מבצעים, אלא רופאים שיש להם את התמונה המלאה על המטופל, מזמן תחילת הסימפטומים, דרך מבט ישיר על ההדמיות, בדיקות הדם, בדיקה גופנית של המטופל , היכרות עם המחלה כפי נצפית בניתוח, והכירות עם הממצאים המיקרוסקופים, והתוצאות של הטיפול (ניתוחי או לא ניתוחי). ולכן לרופאים מנתחים יש תפקיד מכריע בהתוויית התוכנית הטיפולית במחלות אלו רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב