גידול עם גרורות לכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/02/2022 | 15:53 | מאת: ענת

שלום רב אני בת 43,בגלל כאבים בפי הטבעת עשיתי קולונסקופיה בה נמצא בגובה 12 סנטימטר גידול חוסם אנדוסקופית .עשיתי MRI לכבד ופט סיטי ונמצא שיש לי 2 גרורות לכבד ועוד בלוטה בשורש המזו .נפגשתי עם אונקולוג והוא רוצה להתחיל לטפל בכימותרפיה .אני מפחדת שבנתיים הגידול יעשה חסימת מעיים עד שהכימותרפיה תתחיל להשפיע ואז יהיה ניתוח בתנאים מסכני חיים .האם אני צודקת או שכך מקובל להתחיל בכימו ולא בניתוח ועוד שאלה לדוקטור היא האם זה נקרא גידול מעי גס או גידול רקטום והאם יש סיכוי שבהמשך יכרתו לי את הגרורות בכבד אם אגיב לכימותרפיה או שבכל מקרה מכיוון שיש גם קליטה בבלוטה בשורש המזו אזהמחלה גרורתית מחוץ לכבד ואין טעם לנתח את הכבד תודה רבה

שלום ענת החששות שלך במקום. צריך להמנע מניתוח חרום, שגם קשור לאיכות חיים פחות טובה וגם לתוחלת חיים קצרה יותר. חשוב מאוד שתגיעי ליעוץ אצלנו בהקדם, עם הדיסקים של ההדמיות, וכך נוכל להתוות את הסדר הטיפולי האופטימלי. רפואה שלמה🙏

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב