בירור סרטן לבלב שהתגלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/01/2022 | 16:15 | מאת: יוסי

שלום דוקטור אבי אושפז בגלל צהבת ובאשפוז מצאו אדנוקרצינומה של ראש הלבלב שחודר לתריסריון , כמו כן יש ממצא זעיר בכבד שלא ברורה משמעותו אשמח לקבל תשובה כיצד מאבחנים האם הממצא הזעיר בכבד הוא גרורה ? האם פט סיטי יכול לעזור והאם במידה ואין קליטה זה אומר שזה שפיר .ושאלה נוספת האם גידול שחודר לתרסריון נחשב לנתיח ,או שזה מצב לא נתיח תודה רבה

שלום יוסי חשוב שתפנה למרפאתנו לייעוץ כי צריך לבדוק גם בדיקות דם, גם הדמיות, גם פתולוגיה, ולפי זה להחליט על ההמשך. באופן כללי צריך הדמיות כמו פט סיטי, סיטי פרוטוקול לבלב, או MRI

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב