אבצס בלבלב לאחר כריתת מעי גס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/12/2021 | 21:51 | מאת: רז

היי, לפני כמעטשבועיים נותחתי ניתוח חירום לכריתה תת שלמה של המעי הגס בשל חסימה, עדיין מאושפז. ההחלמה מהניתוח לא פשוטה, היה חשד לדלף בהשקה שנשלל לאחר שתי בדיקות סיטי, החשד הגיע כי אחד הנקזים שמחובר אלי התמלא פעם אחר פעם בנוזל עכור עם ערכי ליפאז ועמילאז גבוהים, עד שנאמר שזו אינה צואה אלא נוזל לבלבי. כיום, 10 ימים לאחר הניתוח, הנקז עדיין מתמלא בנוזל, הכמות משתנה מיום ליום, לפעמים יותר ולפעמים פחות. נאמר לי שבניתוח היתה פגיעה בלבלב. מלבד הנוזלים שיוצאים בנקז, אין לי כאבי בטן או בחילות, זה בעיקר רק זה. הרופאים לא מספקים לי תשובות, אני אשמח לדעת מה הטיפול המיטבי במצבי ואם חלילה, מתוך התיאור ובראייה שטחית בלבד - המצב מסוכן? ניתן להחלים במהרה? יש דבר נוסף שניתן לעשות לשיפור במצב שלי? תודה רבה

שלום רז זהו מצב מורכב ועליך להיוועץ עם הרופאים המנתחים כדי להבין את השיקולים השונים רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב