אבנים קטנות ובוץ בתוכו בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/10/2021 | 23:14 | מאת: אסתר

שלום רב , שמי אסתר בת 84 לפני חצי שנה עברתי אולטרה סאונד בכיס המרה וגילו לי אבנים בכיס המרה. נשלחתי לכירורג להתייעצות והוסבר על ידו על הצורך בטיפול ניתוח על הגישה ועל האינדיקציה והוסבר על השיקולים, על הסיכונים וסיבוכים בלעשות ניתוח או לא לעשות ניתוח. כמובן לפי התשובה של הכירורג חלה התלבטות מצידי לגבי ניתוח ונאמר לכירורג שאני מעוניינת להיות במעקב בשלב זה. התוצאה בבדיקה שעברתי היתה: אבנים קטנות ובוץ בתוכו. אגב, אין לי כאבים, רק תחושה מדי פעם. אני כרגע התחלתי טיפול טבעי שבכל ערב אני לוקחת כפית חומץ תפוחים מערבבת עם כוס מים פושרים ומוסיפה כפית דבש . לפי דעתך המשך הטיפול הטבעי יכול לגרום לפרק את אבני המרה והבוץ ? ומה פירוש אבנים קטנות ובוץ בתוכו שנתגלו בממצאי הבדיקה ?

30/10/2021 | 23:17 | מאת: אסתר

רציתי רק לציין שאת הטיפול הטבעי התחלתי לפני חצי שנה

שלום אסתר הסבירות להעלים את האבנים ללא ניתוח היא נמוכה. יחד עם זאת, ישנם הרבה אפשרויות טיפוליות לא ניתוחיות. אנא פני למרפאתנו ליעוץ רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב