כבד שומני ואבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/09/2021 | 09:15 | מאת: רעות

פרופ' שדות שלום , אני בת 34 וחצי. מזה כ4 שנים סובלת מכבד שומני ואבנים מרובות בכיס המרה. לפני שנתיים וחצי , בעודי בחודש שמיני להריון , אושפזתי עקב התקף כאבים מכיס המרה. הומלץ לי לבצע ניתוח להסרת הכיס לאחר הלידה. מבחינת תסמינים - סובלת מבחילות קשות לאחר מאכלים שומניים , כאבים בצד ימין למעלה , עייפות רבה וגרד תמידי בגוף כאבים בשחמות ובחזה. שאלתי היא : 1. מהו הסיכון בניתוח להוצאת הכיס כאשר הכבד שומני ("עם התססה") ? 2. חוששת מאוד להיכנס להריון נוסף לפני שאבצע את הניתוח , האם הריון נוסף יכול להוביל להחמרה בכאבים ? ולסכן אותי משמעותית? 3. פניתי פעמים רבות לרופא בעניין הכבד השומני מכיוון שהמדדי הalt וlst גבוהים מאוד. נאמר לי שרק דיאטה לשינוי תזונתי יכול לעזור ... האם אין תרופות שיכולות לסייע ? תודה על המענה. בריאות טובה וחג שמח.

שלום רעות לשם הערכה מקיפה אנא פני למרפאתנו הרושם שלי כי יש צורך בניתוח, ובו בזמן לדגום את הכבד (ביופסיה) כדי להבין מה דרגת החומרה של הכבד השומני. לפי הביופסיה נוכל להתוות באופן מדוייק את הטיפול והמעקב הנדרשים. רפואה שלמה וחג שמח

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב