בת 80 הומלץ על ניתוח whipple

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/07/2021 | 21:11 | מאת: sharona

שלום, אימי בת 80. בריאה בדר"כ. לא סובלת ממחלות. נוטלת כדור ללחץ דם וכולסטרול בלבד. בשל חולשה עשתה בדיקת דם ונמצא GGT 641. בשל כך הופנתה לבדיקות. ערכה בדיקת CT להלן הממצצאים. הרחבה ניכרת של דרכע המרה תוך כבדיות ו- CBD לכל אורכו (CBD ברוחב עד 1.4 סמ). מודגמת הרחבה של צינור הלבלב לכל אורכו. לא מודגם גןש בלבלב או תהליך פאתולוגי וודאי באיזור פפילה (ואטר). בסונר - בטן כיס המרה אין אבנים,הדפנות לא מעובים. דרכי מרה מורחבות, כולל מינור המרה המשותף בקוטר עד כ-9 מ"מ. לא זוהה גורם חוסם. ממצאי בדיקת EUS הלבלב נראה תקין. צינור מרה משותף מורחב לכל אורכו בקוטר עד 13.6 מ"מ ובקצה הדיסטלי 8.5 מ"מ. צינור פנקריאטי מורחב בקוטר 6 מ"מ ועד 7.6 מ"מ בחלקו הדיסטלי. לא זוהה ממצא גושי באזור הפפילה. הפורטה תקינה ואיזור הקונפלואנס נראה תקין. לא נראו קשריות באזור מוצא הצליאק. בהסתכלות ישירה עם דואודנוסקופ נראה נוזל מרתי בכמות רבה. הפפילה נראתה גדולה מגושמת וחשודה.לא נדגמה. היינו בהתייעצות אצל כירורג והוא קבע חד משמעית לנתח . ניתוח WHIPPLE. ואני שואלת האם יש מקום להתייעץ בחן"ד שנייה ? אולי יש פתרון אחר ואין צורך לנתח? אולי הנתונים אינם מספקים לקבלת המלצה לניתוח ויש לבקש בדיקה נוספת על מנת להמנע מניתוח ? אם נמנע מניתוח מהן ההשלכות?

שלום שרונה לפני שמחליטים על ניתוח כזה יש להפוך כל אבן. ולהגיע לאבחנה חשוב מאוד חו'ד שניה. אנא פנו למרפאתנו בהקדם

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב