פוליפ בכיס המרה ותפקודי כבד גבוהים במקצת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/05/2021 | 21:49 | מאת: רויטל

בני בן 16.5 בבדיקת דם שגרתית כי תפקודי הכבד גבוהים במקצת ast 59 בילירובין כללי 1.4 בילירובין ישיר 0.3 בלירובין בלתי ישיר 1.2 עכב זה נשלח לעשות אולטרסאונד בטן עליונה כולל כליות. באולטרסאונד התגלה פוליפ בגודל 0.6 סמ . שאר האולטרסאונד תקין האם יש קשר בין הדברים. ? כרגע מחכה לתור לכירוג . האם יהיה צורך בניתוח או רק במעקב ? יש לציין שבנוסף לכל זה בני גם חולה במחלת fmf , האם יש קשר לעניין ?

שלום רויטל על אף שאין בהכרח קשר לfmf, ממצאים אלו דורשים ברור.

03/05/2021 | 09:33 | מאת: רויטל

תודה רבה על תשובתך המהירה . השאלה שלי איזה עוד בדיקות לבקש מהכירוג שאנו הוחכים אליו שבוע הבא. יש לציין כי גם נמצא אצלו חלבון בשתן בכמות מזערית . האם הדבר יכול לפגוע בגיוסו לצהל ?

שלום אנא פנו להערכה במרפאה , משום שכנראה נדרש ברור ומעקב

04/05/2021 | 09:21 | מאת: רויטל

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב