10 שנים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/07/2007 | 21:51 | מאת: מאיה

שלום.בת-38.אני אחרי ניתוח הוצאת כיס מרה מזה כ-10 שנים.תודה לאל מבחינה זאת הכל בסדר.שאלתי היא.מאחר וכיס המרה היה אחראי על איסוף מיצי המרה מהכבד וכן אחראי גם על הקירור של הכבד הרותח בסיום פעולתו.עכשיו איך מתקרר הכבד???לאן ניגרים מיצי המרה מתוך הכבד???האם ישנם פעולות מסוימות לעשות בכדי לעזור לכבד???ועוד שאלה .האם כף שמן זית בבקר על קיבה ריקה בתוספת לימון סחוט טרי עוזרים לכבד בניקוי עצמי???תודה על היתייחסותך.

31/07/2007 | 19:41 | מאת: ד"ר אריה אריש

המרה ממשיכה את דרכה למעי גם בלי כיס המרה. כיס המרה איננו ה"רדיאטור" של הכבד, הכבד לא זקוק למצנן. כף שמן זית בבוקר הינה תרופת סבתא ידועה, אינני רואה כל נזק בכך

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב