כבד שומני ואבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/01/2021 | 23:38 | מאת: רעותש

היי , אני בת 33 עם כבד שומני מאוד ואבנים מרובות בכיס המרה. ALT 60 , AST 40 בבדיקות דם אחרונות. יש לי כאבים חדים ותמידיים בשכמות עד למרכז הגב. לפעמים כאבים בצד ימין למעלה ובאזור המותן. רופא המליץ על הוצאת אבני המרה אך האם יש סיכון בניתוח כזה לכבד השומני? לאחר הוצאת הכיס מה ההשלכות על הכבד? האם הניתוח יכול לפתור גם את מחלת הכבד השומני? האם העלייה במדדי אנזימי כבד קשורה גם לאבנים בכיס המרה? האם יש בדיקות דם נוספות שכדאי לי לעשות כדי לשלול בעיה בכבד? תודה , רעות

שלום רעות לכבד שומני יש דרגות שונות חשוב להתייחס למחלת הכבד בעת תכנון הניתוח. לעיתים מומלץ לבצע ביופסיה כבדית. אנא פני למרפאתנו בבלינסון

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב