ציסטה מסויידת בטחול 9 סמ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/01/2021 | 23:08 | מאת: שני

היי, בת 33 בריאה לחלוטין נמצאה באפן אקראי ציסטה מסויידת בטחול בגודל 9 ס"מ, מדובר בציסטה פשוטה לחלוטין שלפי ההסתיידות נמצאת בגופי כבר הרבה שנים . המליצו לי על מעקב לראות שלא גדלה או ניתוח . כרגע אני החלטתי להיות במעקב ,אני חושבת על היריון ורציתי לדעת אם קיים סיכון? חשוב לציין שאני אחרי 3 היריונות ו3 ניתוחים קיסריים. קיים סיכון בהיריון ובקיסרי?ומהו?

ראשית יש צורך לעבור ברור מקיף לסוג הגידול המיסטי בטחול. באופן כללי, זה יכול להיות או שפיר או ממאיר או תהליך זיהומי לאחר מכן אפשר יהיה להחליט על הטיפול והמעקב

16/01/2021 | 00:34 | מאת: שני

מדובר בציסטה רגילה לחלוטין נאמר לי שזה שפיר . עשיתי mri ,ct, ואולטרסאונד, ובדיקת דם לשלול ארכינוקקוס שיצאה שלילי. אם מדובר בציסטה פשוטה יש סיכון בהיריון? הגודל שלה 9 סמ

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב