ניתוח כיס מרה בגיל 92

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/01/2021 | 06:26 | מאת: עמוס

לאבי נמצאו אבנים רבות בכיס המרה,מפאת גילו ומצבו הבריאותי ( עבר לפני 20 שנה צינתורים + פרפור) הושם לו נקז .דא עקא שהנקז נסתם כל שני וחמישי ומצריך הגעתו לבית החולים הלוך ושוב ולעיתים מלווה בדלקות חריפות. אני מבין את החשש מניתוח להוצאת כיס המרה מנגד החלופה האחרת (נקז) לא מוכיחה את עצמה ומסכנת את אבא. .השאלה עד כמה הניתוח מסוכן והאם דרכים חדשות היום למרות ריבוי האבנים ,שיכולות ליתר את הניתוח או לעשותו באופן הפחות מסכן ?

שלום באופן כללי גיל מבוגר אין משמעו כי ניתוח מסוכן מדי. לעיתים ניתוח פחות מסוכן מנקז שאינו מתפקד טוב. לשם כך יש להעריך את התמונה הכללית. אין כיום טיפולים לא ניתוחיים שממש מייתרים את הניתוח. רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב