ציסטה מסויידת בטחול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/12/2020 | 10:09 | מאת: שני

היי, בת 34 בריאה לחלוטין, לפני מס חודשים התגלתה באופן אקראי ציסטה מסויידת בטחול בגודל 9 ס"מ. ההמלצה הרפואית לנתח אבל אני דיי מפחדת. לפני ההסתיידות נאמר שזה נמצא אצלי בגוף כבר שנים. אני לאחר 3 היריונות ו3 ניתוחים קיסריים וחושבת על היריון נוסף . האם קיים סיכון ?

הי העיקר זה בהתחלה לברר איזה סוג ציסטה זו ומה גרם להיווצרות מעבר לכך בוודאי שקיים סיכון ויש לבצע ברור מקיף

28/12/2020 | 12:08 | מאת: שני

מדובר בציסטה פשוטה לחלוטין , לא הצלחתי לקבל מענה מה הסיבה לכך. מדוע קיים סיכון? ההמלצה לניתוח היא רק בגלל הגודל . לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית אם קיים סיכון בהיריון נוסף ?

09/01/2021 | 21:37 | מאת: שני

היי , אפשר בבקשה תשובה ? אילו סיכונים קיימים? מדובר בציסטה פשוטה ואופיינית שככל הנראה נמצאת אצלי בגוף הרבה זמן ומסויידת מאוד . אילו סיכונים קיימים בהריון ובקיסרי? אשמח לשמוע חוות דעת היות וקיבלתי תשובות שונות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב