פורצידורה ERCP - החדרת סטנט לדרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/11/2020 | 09:03 | מאת: ofra

שלום רב. אני מבקשת לבדוק לגבי החדרת סטנט לדרכי המרה עקב חסימה של גידולים. לאחר התהליך משתחררים לגוף מיצי המרה שהצטברו וגורמים לגרד פנימי שלא ניתן לשאת בנוסף לגרד הקשה שכבר קיים כרגע בגלל חסימה. האם ניתן בזמן הפורצידורה ולפני החדרת הסטנט לנקז את המיצים דרך הצינור שמחדירים? או כיצד ניתן להקל על האפקט. אנחנו מודעים לאפשרות נוספת של ניקוז לשקית חיצונית ומעדיפים לא להשתמש בה. תודה.

שלום עופרה מקרים כאלו צריכים לשקול כן מקרה באופן אישי ועל סמך מרכיבים רבים. לא ניתן לענות בלי לבדוק את המטופל ולהבין את המקרה לעומק רפואה שלמה

22/11/2020 | 20:27 | מאת: Ofra

תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב