טיפול תרופתי באבני כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/06/2020 | 16:37 | מאת: דור

שלום, בשנה האחרונה אני סובל מכאבים חוזרים ונשנים בבטן עליונה צד ימין. אלו מתרחשים לפעמים אחרי אוכל ולפעמים סתם כך. ובמשך ימים על גבי ימים. בבדיקת אולטרסאונד נצפו 2 אבנים קטנטנות בכיס המרה, שלדבריי רדיולוג מומחה הן אמורות להיות א-סימפטומטיות ולא יכולות להסביר את הכאב שלי. בבדיקת גסטרוסקופיה נמצא ריפלוקס קל ואני מטופל בנקסיום. לשאלתי- בעיניי כרגע אין ממש הסבר לכאבים שלי חוץ מהאבנים שנמצאו. רופא המשפחה שלי שנמצא במעקב הציע לפנות לכירורג. השאלה- האם ניתן לבקש טיפול תרופתי (ריסוק/המסת האבנים) במקום ניתוח (שעשוי להיות מיותר), ואם כן- מי המומחה שעליי לפנות אליו בנושא? תודה רבה

שלום דור, יש להבדק במרפאתנו בהקדם כדי לקבל ברור מקיף והסבר

16/06/2020 | 14:51 | מאת: דור

תודה רבה על המענה. עם זאת, אני גר בצפון. למי אוכל לפנות באזור חיפה והעמקים? אילו מרפאות מומחים עוסקות בכיס המרה? וכן איזה מומחים ספציפיים? האם זו המומחיות של כל גסטרואנטרולוג? שוב תודה.

אני מסכים עם רופא המשפחה שלך. דווקא אבנים קטנות נוטות לגרום לסימפטומים. אנא פנה למרפאתנו בהקדם

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב