שאלה בנוגע לכאבי בטן וקשר ללבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/05/2020 | 23:47 | מאת: אבי זילבר

שלום רב, בן 55 לפני כ12 ימים התחילו כאבי בטן במרכז הבטן (מעל הטבור) שהקרינו לגב כמו חגורה, החמירו בשכיבה ובנשימה עמוקה, לווה בשלשול פעם אחת. ביצעתי אולטרהסאונד בטן שיצא תקין וגם בדיקות דם שיצאו תקינות (כולל ליפאז) הכאבים חלפו לאחר חמישה ימים וחזרו שלשום(לאחר ארבעה ימים ללא כאבים כלל) בצורה חריפה עם כאבים מעל ומתחת לטבור ושלשולים מרובים. אציין כי ביצעתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שיצאו תקינות לפני כתשעה חודשים. האם יכול להיות שמדובר בבעיה בלבלב (דלקת או חס וחלילה גידול)למרות האולטרהסאונד התקין וערכי הליפאז התקינים? ממה יכול לנבוע הכאב? תודה מראש!

14/05/2020 | 00:12 | מאת: אבי

אציין כי במהלך התקופה ירדתי מ85ק״ג ל81ק״ג

מומלץ לפנות לרופא המשפחה בנושא זה, משום שהוא/היא מכירים את התמונה הכללית. שתהיה שנה טובה ובריאות איתנה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב