דחוף! אני אחרי ניתוח להסרת כיס מרה שכנראה הסתבך

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/10/2009 | 19:55 | מאת: ים

לפני כשבועייים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה. צינור הניקוז ממשיך להוציא נוזלים וזאת לאחר שלוש פעמים של ביצוע IRCP שמו סטנט או קפיץ לא יודע בדיוק מה והוסיפו עוד סטנט (הראשון היה קצר מידי...). לדעתי משהו לא בסדר! ויש כאן ניצול של חוסר הידע שלי ונראה לי שלא אומרים לי את האמת. עוד יומיים יעבור ושוב עוד יומיים יעבור, עוד תיקון ועוד תיקון ושיפור אין. מה עלי לעשות ? מי יכול לעזור לי? מי הממוחה הכי טוב בארץ שעמו אוכל להתיעץ ולטפל בבעיה אחת ולתמיד. תודה המיואש.

24/10/2009 | 11:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מסיפורך אני מבין כי לאחר הניתוח הופיע דלף של נוזל מרה (הנוזלים שאתה מציין בצבע ירוק?). לדלף מרתי לאחר ניתוח לכריתת כיס מרה יכולות להיות סיבות שונות, אחת השכיחות היא שהסיכה אשר הונחה על צינור המרה אשר מנקז את כיס המרה נשרה ספונטאנית לאחר הניתוח ולכן יש דליפה מרתית. האבחנה נעשית ב- ERCP והטיפול יכול להיות שמרני בלבד או אם מעונינים לזרז את הפסקת הדלף ? ניתן להכניס תומכן או סטנט שזו בעצם צינורית קטנה לתוך צינור המרה הראשי (באמצעות ERCP). הכנסת צינורית כזו משפרת את מעבר המרה מהכבד אל התרסריון ובכך מסייעת בסגירה ספונטאנית של אותו צינור מרתי. הדבר בא לידי ביטוי בירידה בכמות ההפרשה שבנקז שלך. כמובן, שבבדיקת ה- ERCP צריל לראות בבירור מאיפא הדליפה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב