דלקת לבלב חריפה ללא אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/10/2019 | 13:10 | מאת: ליסה

שלום לפני כחודשיים אושפזתי לשבועיים בבית חולים בעקבות דלקת לבלב חריפה. לא טופלתי באנטיביוטיקה. היו פעמיים ניקוזים מהראות של ליטר נוזלים עכורים בכל פעם. הייתי בצום מוחלט מלבד נוזלים בעירוי . שוחררתי כשהשתפר המצב . בשחרור המליצו על הוצאת כיס המרה למרות שלא אובחנו אבנים אלה אבק/בוץ. בבדיקה לאחר כשבוע החליט הרופא שאין צורך בניתוח ושלח לo.s. בביקורת עם אותו רופא החליט לאור הבוץ שנצפה בבדיקה לנתח את כיס המרה. האברים שנצפו בבדיקה יצאו תקינים . אני מבולבלת ..מדוע להוציא את כיס המרה?

שלום ליסה נשמע שחווית מחלה מורכבת ולכן כדאי להפגש עם רופא מומחה לתחום מחלות לבלב ודרכי מרה ולדון איתו על השיקולים בעד ונגד כל אחת מהאפשרויות הטיפוליות חג שמח ורפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב