כיס מרה מלא באבנים בבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/08/2019 | 15:28 | מאת: אינה

שלום רב,עקב אי נחות בצד ימין בוצע אולטראסאונד בטן עליונה-"כיס מרה מלא באבנים." תיפקודי כבד תקינים. אין כאבים חזקים או התקפים,אבל סובלת מדיספפסיה תיפקודית(בוצעה גסטרו וקולונוסקופיה-הכל תקין). רופא כירורג המליץ על ניתוח כריטת כיס מרה. האם פענוח של אולטרסאונד מספיק מעמיק.? לא ברור מה סוג האבנים וגודל. האם יש צורך לחזור על בדיקת אולטרסאונד או לבצעה בדיקות נוספות? האם כדאי "לרוץ" לעשות ניתוח?

לפני ניתוח חשוב לבצע גסטרוסקוםיה ולדעת שאין סיבות אחרות לאי נוחות

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב