כבד שומני?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/09/2009 | 14:42 | מאת: לילוש

קבלתי בדיקות שנעשו עכשיו לאחר שהרופא ראה שהתוצאות הן כבר שנה וחצי אותו הדבר יש לי עליה באנזימי הכבד עם עוד GOT 44 הGPT 63 וה GGT56 כאשר אני מתאמנת כל יום בריצה וחדר כושר, אני אנמית כרונית, רציתי לדעת מה השלכות של כבד שומני? האם זה פוגע ביום יום , הכולסרול שלי הטוב הוא 108.6 והרע 85 השומנים בדם שלי הם 60 כך ,אני לא מעשנת , לא שותה בכלל ,אוכלת ומשתדלת לאכל רק אוכל רזה מאד, לפני שנה וחצי עברתי הרעלת קיבה חריפה ואז הכל התחיל ,בדקו לי את הכבד באולטסאונד והבחנה היא-כבד שומני עם גרגור גס, מה זה אומר? למה זה קורה כבר שנה וחצי? איזה השלכות יש על היום יום? תודה מראש לילוש

20/09/2009 | 12:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם סובלת מסכרת? האם שותה לעיתים קרובות משקאות חריפים? האם נוטלת תרופות כלשהן באופן קבוע? סה"כ מדובר בהפרעה קלה בתפקודי הכבד, ואם את עושה פעילות ספורטיבית קבועה את לא צריכה לחשוש מהממצא הנ"ל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב