ניתוח כולציסטקטומיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/09/2009 | 23:31 | מאת: יהודית

שלום רב, אני בת 56, חולה שחמתית (HCV), עברתי לפני 10 ימים ניתוח לפרסקופיה של הוצאת כיס מרה, ללא סיבוכים. כאמור, אני 10 ימים אחרי הניתוח, טרם הוצאו התפרים (קליפסים) ואני מרגישה כאב/אי נוחות בתוך הבטן , והרגשת מלאות. שאלותי: 1. האם זה טבעי לחוש כאבים גם בתוך הבטן ולא רק בפצעי הניתוח 2. כמה זה לוקחת אי-נעימות זו 3. אני אוכלת די רגיל אבל מרגישה חסרת כוחות, האם גם זה טבעי? 4. האם אני סתם חסרת סבלנות (כאמור - 10 ימים חלפו מאז הניתוח) תודה

20/09/2009 | 12:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בהחלט יתכנו מיחושי בטן כמו גם כאב הקשור לפצעי הניתוח ולנוכחות הסיכות. שבועיים זמן סביר להתאוששות מניתוח כיס מרה לפרוסקופי. התשישות יכולה להיות קשורה למחלת הרקע שלך, קרי, שחמת הכבד. במידה ותמשיכי לחוש כך, מציע לפנות לבדיקת ביקורת אצל הרופא המנתח על מנת לוודא שהכל כשורה בתוך הבטן לאחר הניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב