אבן בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/09/2009 | 22:05 | מאת: ד

שלום ד"ר. בעיה סבוכה... נתגלתה אצלי אבן בקוטר 1.3 ס"מ. הרופאה שביצעה הבדיקה אמרה שלדעתה אפשר להישאר עם זה גם עד 120 שנה, כי אין סימני חסימה האם כדאי ורצוי להסיר את הכיס? כשאני מגהקת אני מרגישה את הכאב בצד ימין אבל זה כאב נסבל לרוב. מצד שני, יש לי בחילות נוראיות וחשבתי שאולי זה קשור לזה (הבנתי שזה סימפטום אפשרי במקרה של אבן בכיס), אבל אי אפשר לדעת בוודאות שהבחילות נובעות מזה, מה גם שאני אחרי השתלת מח עצם (לפני כחודשיים) אז אולי הבחילות נובעות ממשהו אחר שקשור להשתלה. או מאיזה חיידק? אבל גם אם הבחילות נובעות ממשהו אחר, אני לא יודעת מה יותר טוב, להישאר עם הכיס או להיפטר ממנו. אולי בכלל לא רצוי להסירו תקופה כה קצרה לאחר השתלת מח עצם? ואולי דווקא להשאירו זה יותר מסוכן לאחר השתלה כזו? (סכנת זיהומים וכדו?)

20/09/2009 | 11:51 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

20/09/2009 | 11:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ומדובר בתלונה של בחילות בלבד אשר אינן מלווים בהתקף של כאב בטן אופיני. הרי שבהחלט יתכן שלתחושת הבחילה יכולה להיות סיבה אחרת. למיטב ידיעותי מושתלי מח עצם אינם זקוקים לתרופות נוגדות דחיה. בחולים מושתלי אברים יש צורך לקחת טיפולים נוגדי דחיה , מדכאות מערכת חיסון. בחולים אלו קיימת הוריה לסלק את כיס המרה המכיל אבנים גם אם אין התקפים אופיניים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב