פוליפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/09/2009 | 22:27 | מאת: טל

לפני כשנה התגלה בבדיקת אולטרסאונד בטן פוליפ בכיס המרה בגודל 4 מ"מ. הבדיקה נערכה בעקבות מיחושים תכופים בבטן וכאב חד בבטן שמופיע במהלך ארוחה וחולף כעבור מס' שניות, בתדירות של כאחת לשבוע-שבועיים. בבדיקה חוזרת אשר בוצעה כשנה לאחר מכן נתגלו 3 פוליפים בכיס המרה בגודל 6,4,3 מ"מ כ"א. אני בן 38, עוסק בספורט ובדיקות הדם תקינות לחלוטין. שמתי לב שכאשר אני ממעיט באכילת מוצרי חלב ומטוגנים פוחתים המיחושים והכאבים בבטן. לציין כי מעולם לא סבלתי מהתקף של כאב שהצריך טיפול או מדלקת בכיס המרה. האם בנסיבות אלה מומלץ לבצע ניתוח כריתה של כיס המרה כבר כעת ובכלל ?

20/09/2009 | 11:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני משוכנע כי תלונותיך נובעות מנוכחות הפוליפים בכיס המרה. לעומת זאת השאלה הנשאלת היא באיזו רמה של ודאות אכן מדובר בפוליפים של כיס המרה? הבעיה הינה בעיקרה אבחנתית, קרי האם מדובר בפוליפים אמיתיים של כיס המרה או מדובר בהתגבשויות של כולסטרול בדופן כיס המרה או אולי אף אבנים שרק מחקים "פוליפים". אם אכן מדובר במס' פוליפים בכיס המרה, המלצתי היא להסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב