כיס מרה מכווץ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/09/2009 | 17:52 | מאת: יעל

אני סובלת מכאבי בטן מתחת לחזה כאבים אחרי אוכל ולפעמים כאבים בצד הימני של הבטן עם תחושת בחילות וסחרחורות. עשיתי בדיקות מקיפות של כימיה b12 כללית והכל תקין בסונר בטן נצפה צל בכיס מרה אך מכווץ לדעת המאבחן מדובר באבנים בכיס מרה. האם מומלץ להוציאו והאם התופעות שאני מציינת כאן הן תופעות של בעיה בכיס מרה. נתון נסוף לפני כשנה עשיתי עוד סונר בטן הייתי אחרי לידה ונצפה בוץ אך הגסטרו אמר כי אין צורך להיתייחס כי הייתי אחרי לידה . אודה על תשובה מהירה

20/09/2009 | 11:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נשמע כהתקפים על רקע של מחלת אבנים בכיס המרה. אם כיס המרה היה מכווץ בבדיקת האולטרסאונד כנראה שלא היית בצום כנדרש לפני הבדיקה, הייתי ממליץ לחזור על בדיקת האולטרסאונד פעם נוספת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב