אבן גדולה בכיס המרה וניתוח להסרתו

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/09/2009 | 14:00 | מאת: אלי

ד"ר גיל אוחנה שלום, אשמח אם תוכל לשפוך אור ולציין באיזה מקרים מומלץ להסיר את כיס המרה ומתי מומלץ להמתין, לפני 3 חודשים גילו לי אבן בכיס המרה, לעיתים קרובות בתקופה האחרונה אני חווה תחושה של עייפות , האם יש קשר בין 2 הדברים ? תודה על עזרתך.

20/09/2009 | 11:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

20/09/2009 | 11:21 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עייפות אינה תלונה הקשורה לנוכחות אבן או אבנים בכיס המרה. אבנים בכיס המרה לרוב גורמים להתקפים של כאב עוויתי או "צירי" בבטן ימין עליונה או רום הבטן, לעיתים קרובות כשעה וחצי לאחר ארוחה. לעיתים הכאב ילווה בתחושת בחילה או אף הקאות. הכאב יכול להמשך יום או יומיים ואח"כ חולף. במקרה של אבנים בכיס המרה אצל אדם אשר אינו מגלה כל סימנים של הפרעה מעצם נוכחות האבנים בכיס המרה לא קיימת אינדיקציה להסרת כיס המרה. לעיתים, באנשים עם אבנים בכיס המרה שהן "שקטות" , תהיה בכל זאת אינדיקציה להסיר את כיס המרה. מקרים אלו כוללים אנשים לפני השתלת איבר, או חולי סכרת או כאשר יש חשד לגידול בכיס המרה. בקיצור, במידה והממצא מקרי, ואתה איש בריא , אין צורך בהסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב