החלמה לאחר ניתול כריתת תוספתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/09/2009 | 16:01 | מאת: רועי

שלום ד''ר. לפני שנה עברתי אירוע של כאבי בטן חזקים,עברתי CT עם ממצא לדלקת בתוספתן11 מ''מ עם תוכן נוזלי בתוכו. לא נותחתיטופלתי שמרנית בלבד בגל מצב קליני טוב לאחר וולטרן לשריר. מאז עברתי עוד אירועים דומים.סיימתי לא מזמן בירור גסטרו מקיף(גסטרוסקופיה,קולנוסקופיה,בריום)שיצאו תקינים כולם,הוחלט לא מזמן שאני צריך לעבור את הניתוח התוספתן.נקבע לי תור בביתחולים שיבא וד שבועיים. שאלתי היא מה מספר ימי ההחלמה שאקבל לאחר הניתוח וכמה ימים השהה בבית החולים לאחר.והאם עדיף לעשות בשיטה לאפרוסקופית?

05/09/2009 | 11:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממליץ על הניתוח הלפרוסקופי. לגבי שאר שאלותיך עליך לשאול את המחלקה ? המנתחים שלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב