שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/08/2009 | 11:48 | מאת: אלי

שלום אני צריך לעבור ניתוח לכריתת כיס מרה בשיטה של 4 חורים עם הרדמה מלאה ואני מאוד פוחד וחושש במיוחד שאף פעם לא עברתי אף ניתוח יש לי אבנים בכיס המרה שגורמים לי לכאבים חזקים , אני פוחד מאוד מההרדמה ויש לי שאלה , במשך שנים אני סובל משינה לא טובה כלומר פעם בחודש קורא לי שמתוך שינה ללא חלום נעצרת לי הנשימה לכמה שניות ואני מנסה להתעורר מזה ובקושי מוציא קול כדי שישמעו אותי בני הבית ויעירו אותי ואז כשאני מתעורר חוזרת לי הנשימה הרגילה אני לא מבין את הסיבה שזה קורה לי אבל זה קורא לי לעיתים רחוקות השאלה אם בהרדמה זה עלול להשפיע לרעה אם חלילה זה יכול לקרות? אשמח לתשובה תודה

29/08/2009 | 13:48 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, אתה יכול לעבור את הניתוח וההרדמה ללא בעיות. התופעה שאתה מתאר קשורה למצב שקורה שיכול לקרות לרוב כאשר אנו שוכבים במיטה זמן רב ולא נרדמים. בנקודה מסוימת אנו יכולים להיכנס למצב של "חצי שינה" בו אנו ערים ומודעים לסביבה אך איננו יכולים להגיב ומרגישים כמו מעין "משותקים". התופעה מאוד מבהילה אך ממש לא מסוכנת. זהו מצב שאפר להיכנס אליו בהשפעה של תרופות וחומרים שונים. קיימת סדרת ספרים של אנטרופולוג בשם "קרלוס קסטנדה" אשר חקר כת אינדיאנית מסוימת ושם הוא מתאר תופעות דומות. בקיצור, תעשה הניתוח ללא חשש , בהצלחה.

30/08/2009 | 06:19 | מאת: אלי

שלום בדרך כלל אני מאוד חושש מההרדמה עד עכשיו חיכיתי לניתוח לא כי דחיתי פשוט לפני כן היה לי חיידק הליקובטר עד שטיפלתי בזה ואחרי בדיקת נשיפה וטיפול משולש זה עבר ועכשיו אני לקראת ניתוח אצל פרופסור מומחה בדרך כלל אני סובל מכאבי גב ויש לי אי ספיקה קלה בלב שזה לא משמעותי נאמר לי כך, האם זה בסדר כמה זמן ניתוח עורך של כריתת כיס מרה בשיטה של 4 חורים? תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב