האם זה נכון?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/08/2009 | 09:03 | מאת: דפנה

מזה כשבוע אני סובלת מכאב (לא כאבי תופת, יותר מין כאב קל אבל מטריד) בצד ימין של הבטן העליונה. המיקום שלו משתנה, מאיזור המותן, לכיוון הצלעות. בבדיקת אולטרה סאונד נמצא הכל תקין - למעט אבנים מרובות בכיס המרה. רופא המשפחה טוען שאין טעם לפנות לכירורג ולמתח מאחר ואין דלקת בכיס המרה - סימן שהכל תקין. האם הוא צודק? האם כל עוד אין דלקת בכיס המרה אין צורך לנתח? תודה רבה

29/08/2009 | 13:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לצערי, תשובה לא נכונה. ההוריה להסרת כיס המרה קיימת גם ובעיקר כאשר האדם חווה התקפי כאב אופייניים מה שנקרא עווית חצצת המרירה. ההמלצה לנתח כבר לאחר התקף אחד ולא לחכות שהאדם יעבור ממש דלקת כיס המרה שהוא בעצם אחד הסיבוכים של אבנים בכיס המרה. לא מומלץ להגיע למצב זה היות והוא עלול לסבך את הניתוח עצמו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב