בדיקות ggt גבוהות לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/08/2009 | 08:11 | מאת: דנה

אני אמורה לעבור ניתוח לפרוסקופי לכיס מרה וכרגע הערכים של ה ggt מאוד גבוהים כ-500 אבל במגמת ירידה. האם צריך לחכות עד שהערכים יהיו תקינים לעשות ניתוח עלי לציין שהבירובלין תקין והאולטרסאונד לא מראה על התרחבות דרכי מרה

29/08/2009 | 13:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

רמת GGT כמו שלך מאוד גבוהה ואני ממש תוהה אם הבעיה קשורה לכיס המרה או שמא יש לך בעיית כבד שבכלל לא אובחנה ובעצם הסימפטומים שלך מיוחסים לממצא אקראי של אבנים בכיס המרה. הדבר, בהחלט מפליא לאור חוסר ההתרחבות של דרכי המרה ורמת הבילירובין התקינה. כמטבן שחסרים לי הרבה פרטי רקע נוספים, אך רק ממעט הנתונים שאת מציגה, משהו נראה לי לא מתאים.

29/08/2009 | 17:03 | מאת: דנה

הייתי אצל 2 רופאים מנהלי מחלקה עשיתי את כל הבדיקות ושניהם אמרו שכנראה היתה אבן במעבר שיצאה השני אמר שאם הבדיקות לא ירדו בעוד שבועיים לעשות בדיקת אולטרסונד משהו כמו קולונוסקופיה שכחתי את השם בכל אופן זה ירד מ 680 ל 489 בעשרה ימים כמה צריך לחכות עד זה ירד עשיתי סיטי ואולטרסאונד הכבד יצא תקין וכל הבדיקות במגמת ירידה של האנזימים

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב